Asociaţia Română de Psihoterapie Integrativă (ARPI)

www.psihoterapieintegrativa.ro

preşedinte: Gina Chiriac

Cu o istorie de peste 10 ani, Asociația Română de Psihoterapie Integrativă a fost înființată și acreditată național de catre Colegiul Psihologilor din România în anul 2007, fiind prima școală de formare în psihoterapie integrativă din România, este full member al Asociației Europene de Psihoterapie Integrativă (EAIP) și al Asociației Europene de Psihoterapie (EAP), cu drept de vot în consiliile europene ale ambelor organizaţii profesionale.

Viziunea noastră are o bază umanistă, în care dimensiunea inter-umană susține conceptul de co-creare în dialogul terapeutic, iar conștientizarea devine prioritară în integrarea profund experentiala a dimensiunilor cognitive, emoționale, somatice și spirituale, în vederea integrării sinelui.
În acest sens, relația terapeutică devine model în relaționarea intra-psihică în viața clienților.

Corpul profesoral ARPI are, de peste 8 ani aceeaşi echipa de formatori integrativi romani şi englezi, in prezent numărul lor crescând 16 cadre didactice, 11 români și 5 psihoterapeuti şi supervizori din Europa, cu o vastă experiență clinică şi didactica, care desfasoara cursuri de formare si supervizare in 8 centre universitare din Romania.

Avem peste 300 de cursanți români și europeni activi (Italia, Belgia, Turcia, Bulgaria, Suedia) în programele de formare de bază și supervizare.

De-a lungul celor 10 ani, peste 1000 de cursanți au participat la programul de formare, iar peste 200 de psihoterapeuți integrativi autonomi și specialiști își desfășoară activitatea în cabinetele proprii atât în România, cât și în Europa.


Dr. Gina Chiriac
Formator şi Supervizor Psihoterapie Integrativa

Dr. Gina Chiriac este psiholog principal, psihoterapeut, formator și supervizor în psihoterapie integrativă, cu specializari în hipnoză clinică, terapie Eriksoniana, terapie de cuplusi alte cateva modalitati de interventie psihoterapeutica.

Cu numeroase prezentari la congrese și conferințe de specialitate interne și internaționale, având publicate lucrări științifice de cercetare in publicaţiile de specialitate (Elsevier) in domeniul psihoterapiei integrative, este un promotor activ al psihoterapiei în mass-media românească, atat in mediul scris cat şi online si televiziune.

Este formator acreditat in Franta în somatoterapie – Școala Europeană de Socio-Somatoterapie Strasbourg și analist psihanaliză integrativă.
Lucreaza în grupuri de terapie cu formatori din Franța, Elveția, Anglia și SUA.
Conduce grupuri de formare si supervizare în psihoterapie integrativă în România, Franta si Suedia.

Este autor al cărții ”Răspunsuri terapeutice pentru fiecare zi” si redactor-șef al revistei Revista Inside, Jurnalul Profesional al Asociației Române de Psihoterapie Integrativă.

Este președintele Asociației Române de Psihoterapie Integrativă (ARPI) și al Institutului European de Studii pentru Terapia Copiilor și Adolescenților (IESTCA), membru al board-urilor de conducere ale câtorva dintre organizaţiile europene de psihoterapie.

Leave a Reply