Institutul European de Studii pentru Terapia Copiilor şi Adolescenţilor (IESTCA)

www.psihoterapiecopiisiadolescenti.ro

preşedinte/director: Gina Chiriac

Institutul European de Studii pentru Terapia Copiilor și Adolescenților a fost înființat în anul 2012, fiind afiliat al Asociației Europeane Interdisciplinară pentru Terapia Copiilor și Tinerilor.

IESTCA este o asociație profesionala interdisciplinara romano-engleză care își propune să ofere o alternativă ca model de viața, pentru starea de bine a copiilor și a adolescenților români.

În prezent, IESTCA desfășoară cursuri de formare și supervizare în București și Craiova.

IESTCA a luat ființă din întâlnirea unui grup de specialiști veniți din sfera psihologiei, psihoterapiei și consilierii, a serviciilor sociale, psihiatriei și a medicinei, artei și teatrului.

Filozofia Institutului European de Studii pentru Terapia Copiilor și Adolescenților este construită pe fundamentul teoretic al studiului personalității copiilor și adolescenților români, la nivel fizic, psihic, emoțional și spiritual, în cadrul geo-politic, social și cultural, luând în considerație contextul familiei și tradiției specifice, existente deja în spațiul românesc.


Dr. Gina Chiriac
Formator şi Supervizor Psihoterapie Integrativa

Dr. Gina Chiriac este psiholog principal, psihoterapeut, formator și supervizor în psihoterapie integrativă, cu specializari în hipnoză clinică, terapie Eriksoniana, terapie de cuplusi alte cateva modalitati de interventie psihoterapeutica.

Cu numeroase prezentari la congrese și conferințe de specialitate interne și internaționale, având publicate lucrări științifice de cercetare in publicaţiile de specialitate (Elsevier) in domeniul psihoterapiei integrative, este un promotor activ al psihoterapiei în mass-media românească, atat in mediul scris cat şi online si televiziune.

Este formator acreditat in Franta în somatoterapie – Școala Europeană de Socio-Somatoterapie Strasbourg și analist psihanaliză integrativă.
Lucreaza în grupuri de terapie cu formatori din Franța, Elveția, Anglia și SUA.
Conduce grupuri de formare si supervizare în psihoterapie integrativă în România, Franta si Suedia.

Este autor al cărții ”Răspunsuri terapeutice pentru fiecare zi” si redactor-șef al revistei Revista Inside, Jurnalul Profesional al Asociației Române de Psihoterapie Integrativă.

Este președintele Asociației Române de Psihoterapie Integrativă (ARPI)si al Institutului European de Studii pentru Terapia Copiilor și Adolescenților (IESTCA), membru al board-urilor de conducere ale câtorva dintre organizaţiile europene de psihoterapie.

Leave a Reply