2. Psihologie internațională

<<< înapoi la cuprins

1. Dacă vreți să participați la un congres la cel mai înalt nivel  în domeniul psihologiei aplicate, atunci ICAP International Congress of Applied Psychology – este soluția.  O dată la patru ani, Asociația Internațională de Psihologie Aplicată aduce laolaltă mii de specialiști dornici să prezinte stadiul actual al psihologiei aplicate prin diseminarea noilor lucrări din peste 30 de subdomenii dar și prin organizarea a peste 20 de workshop-uri de dezvoltare profesională continuă.  Ediția cu numărul 29 va avea loc la Montréal, Quebec, în Canada, în perioada 16-30 iunie 2018 la Palais de Congrès.

Totodată, pentru a profita la maxim de această experiență, noi v-am recomanda sa vă prelungiți sejurul cu câteva zile pentru a prinde și festivitățile de la 1 iulie și de a descoperi cel de-al doilea oraș ca mărime din Canada, Montreal. Dar grăbiți-vă fiindcă perioada de înscriere a lucrărilor se încheie pe 28 februarie.

2. Tot în Montreal, imediat dupa ICAP – deci încă un motiv pentru a rămâne prin preajmă –  între 2 și 5 iulie 2018 va avea loc conferința  International Test Commission (ITC). Evenimentul este  dedicat în totalitate prezentării celor mai eficiente și inovative modalități de testare și evaluare în diferite domenii ale psihologiei. Aici veți putea afla mai multe despre cum vă puteți asigura că folosiți instrumente psihologice  adecvate precum și despre sprijinul pe care vi-l oferă diferite proceduri statistice în acest sens. Cu toate că termenul pentru trimiterea de lucrări s-a încheiat, aveți încă suficient timp pentru a vă înscrie la workshopuri și prelegeri ca audient. Nu vă temeți că lucrurile vor deveni prea aride. Această ediție este inspirată de …muzica jazz.

3. În luna aprilie Statele Unite se mută în centrul atenției  psihologiei internaționale odată cu conferința SIOP (Society for Industrial and Organizational Psychology). Evenimentul are loc între 19 și 21 aprilie și vestea bună este că încă mai puteți găsi bilete la preț redus, așa că, dacă vă interesează subiectele propuse de organizatori, grăbiți-vă să prindeți un loc.  Psihologia industrial-organizațională reprezintă studiul științific al muncii și al aplicării tehnicilor validate științific la probleme punctuale pe care le întâlniți la locul de muncă, probleme cu care se confruntă indivizi, echipe și organizații întregi. Prin participarea la SIOP aveți șansa să aflați ce s-a mai studiat recent, să discutați cu alți experți din domeniu și să puneți bazele unor cercetări sau proiecte noi. De asemenea, vă puteți contura răspunsuri la probleme pe care le întâmpinați deja și să veniți cu propuneri inovative și benefice în companiile în care lucrați sau pe care le conduceți.

4. Nu în ultimul rând, pentru ultimele noutăţi ştiinţifice şi aplicative despre ce se întâmplă pe plan mondial în psihologia militară, sau pentru cei care activează în psihologia militară aplicată sau psihologia organizațională, o veste bună! Conferinţa IAMPS (The International Applied Military Psychology Symposium) se va desfăşura pentru prima data în România, în București, în perioada 7 – 11 mai. Aici veți avea oportunitatea să întâlniți specialişti internaţionali din domeniul psihologiei militare şi să aflați informaţii practice şi de cercetare despre subiecte ca: evaluarea organizațională, primul ajutor psihologic și intervenția în situații de criză, aspecte interculturale și multinaționale și altele. Până la data de 16 februarie biletele la IAMPS sunt încă disponibile la preț redus.

Leave a Reply