Institutul Român de Psihoterapie Integrativă

https://irpi.ro/

Președinte: Dr. Psih. Mara Adriana PRICEPUTU

Institutul Român de Psihoterapie Integrativă s-a născut din activitatea echipei noastre în domeniul integrării în psihoterapie începută încă din anul 1997. A fost un drum în care am pus treptat bazele abordării psihoterapiei integrative în România.  Iar 27 noiembrie, 2008 este momentul fondării, care a materializat dorința  de a aduce împreună și de a forma cei mai buni profesioniști în domeniul sănătății mentale, psihologiei clinice și psihoterapiei integrative. Institului Român de Psihoterapie Integrativă are în centrul activității sale omul ca individualitate și integritate sub aspect emoțional, cognitiv, spiritual, comportamental și psihologic.

Prin toate activitățile pe care le desfășurăm suntem principala organizație profesională din domeniul psihoterapiei integrative și psihologiei clinice care contribuie activ la dezvoltarea abordărilor integrative de evaluare și intervenție în domeniul psihologiei și sănătății mentale. Institutul Român de Psihoterapie Integrativă reprezintă un cadru de formare și dezvoltare profesională în care sunt construite strategiile de suport și însoțire pentru fiecare membru pe întreg parcursul carierei și evoluției profesionale.

În tot ceea ce facem suntem aici să îți răspundem la nevoile specifice de dezvoltare personală, educație, intervenție, sănătate mentală. În cadrul IRPI oferim un cadru de profesionalizare pentru psihoterapeuți și psihologi clinicieni pentru a-i ajuta pe cei care doresc să dobândească starea de bine și să-și optimizeze viața în diferite situații care constituie o provocare.

Perspectiva integrativă în psihoterapie și în psihologia clinică are o relevanţă substanţială pentru practica şi educaţia în sănătatea mentală. Punem accentul pe valoarea ştiinţifică a acestor domenii şi în mod special pe utilitatea pentru sănătatea mentală şi pentru societate. Acest lucru face ca atitudinea psihoterapeuţilor și clinicienilor să devină una de colaborare indiferent de abordarea îmbrăţişată. Programele noastre de formare au o componentă de integrare, ceea ce arată puterea de a aduce împreună valoarea lucrurilor.